Japońskie słodycze

Dziewczyna z tatuażem szwedzka wersja Możliwość komentowania Japońskie słodycze została wyłączona 87

Najnowsza książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek zatytułowana „Japońskie słodycze” będzie miała swoją premierę 17 maja.

Ciekawostki i przepisy

„Japońskie słodycze” to książka przybliżająca historię łakoci z Japonii. Dzięki zdjęciom i przepisom, czytelnicy mogą zapoznać się z tradycyjnymi słodyczami produkowanymi w Japonii od wieków, łakociami serwowanymi podczas ceremonii herbacianych, a także najnowszymi trendami w cukiernictwie.

Każdy, kto zdecyduje się sięgnąć po „Japońskie słodycze” może być pewnym, że znajdzie w niej wiele ciekawostek związanych z japońskimi świętami, obyczajami i legendami, literaturą oraz modą. Jest to więc książka, która powinna trafić do rąk wszystkich tych, którzy interesują się kulturą japońską.

O autorce

Autorka książki – Magdalena Tomaszewska-Bolałek jest dziennikarką i japonistą. Ponadto zajmuje się badaniem kultury żywieniowej. Ma na swoim koncie już dwie publikacje związane z kulturą japońską – „Tradycje kulinarne Japonii” oraz „Zwierzęta zodiaku w kulturze Japonii”. Na co dzień prowadzi i opracowuje warsztaty kulinarne, spotkania i kursy z zakresu obyczajów stołowych, a także historii jedzenia. Pisarka bada także różnorodne aspekty kultury azjatyckiej – w kręgu jej rozważań jest popkultura, moda i sztuka.

„Japońskie słodycze” jest publikacją, nad która patronat medialny objęły blogi i strony internetowe z przepisami, a także Muzeum Azji i Pacyfiku i Państwowe Muzeum Etnograficzne w Warszawie.

Author

Related Articles

Back to Top